Egy kiállítás gépei- A házi számítógép hőskora

2012. április 27.

Talán mivel az idén több jeles esemény és gép is évfordulóját ünnepli (az ötvenéves videójáték, valamint az 1982-es C64 és a Spectrum is...), talán azért, mert van rá érdeklődés, egymást érik a különféle kiállítások, események, amelyekről érdemes számot adnunk.

Most egy olyan magyar kiállításról lesz szó, amelyet "A házi számítógép hőskora" címmel rendeznek a fővárosban, a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeumban. A kiállítás a régebben megrendezett DOStalgia esemény újabb változatának tekinthető.

A helyszínen ki lesz állítva a magyar fejlesztésű kazettás floppy is, a Jánosi Marcell által tervezett MCD-1 is. Ezen találmány tekinthető a 3,5" floppylemez ősének, innen fejlesztették tovább az elgondolást.

A házi számítógép hőskora- AMIGA készlet tart

Hely:
Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum
Budapest, XIV. kerület
Városligeti krt. 11.

Időpont:
2012. április 26-tól 2012. október 5-ig

Honlap (link)
 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://retemu.blog.hu/api/trackback/id/tr804477074

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása