Atari 2600 PC

2012. szeptember 15.

Az Atari (akik a 2600-as kiadásának évfordulójára játékok újragondolását hozták létre böngészőben az Internet Explorer Team segítségével - jelenleg 8, de később 100 klasszikus válik játszhatóvá -, de nem írtam külön róla: link) ismét kitalált valamit: limitált darabszámban valódi Atari 2600 konzolba építettek bele mai számítógépet, az amerikai Hard Drives Northwest segítségével.

atari2600pc1.jpgA régi gépben immáron egy Intel DQ67EP alaplappal egy 3,4Ghz-es Intel I7 2600S processzor működteti az Asus Radeon 1 GB-os EAH6570 videókártyát, a 8 GB DDR3-as Kingtson memória és a 120 GB méretű SSD winchester segítségével.

atari2600pc2.jpg
A gép kimenetei már nem úgy néznek ki, mint 30 éve. Van itt USB bemenet, eSATA aljzat, DVI/Displayport/HDMI csatlakozó és hangnak való csatlakozó is. A ház eredeti kapcsolóinál a bekapcsoló kapcsoló a Power gomb, a játékreset kapcsoló pedig a Reset gomb feladatát látja el.

Az egyik nehézségkapcsoló a Power LED, a másik nehézségkapcsoló pedig a HDD LED helyét adja. Maradt még a TV type és a Game select kapcsoló, ezek helyen egy-egy USB aljzat foglal helyet, mint előlapi USB. A cartridge helyén pedig a zárt rendszert hűtő ventilátorok kukucskálnak kifelé ketrecükből...

Ami azt illeti 2 példány ebből a moddolt PC-ből megnyerhető, ehhez követni kell FreddieW egyik Youtube-csatornáját, vagyis a másodikat (link) (az Old school videóposztnál volt róla szó korábban)

via Windowssteamblog / Extreme Windows Blog (link)

A bejegyzés trackback címe:

https://retemu.blog.hu/api/trackback/id/tr574778549

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása