Hekkelünk és emulálunk- Everdrive

2012. szeptember 26.

Az Everdrive jelzésű (link) konzolokhoz való kiegészítő termékekről lesz most szó pár mondatban. Ezek konzolon futtatható emulátor/flashcart eszközök. A lényeg, hogy nem számítógépen kell őket futtatni, hanem az eredeti hardveren a teljesebb élményért, eredeti irányítással, ahogy a játék ki lett találva...

Everdrive 64

Egy olyan áramkör, amely memóriakártya háttértárolóról képes futtatni a Nintendo 64 játékokat az eredeti N64 platformba helyezve (az áramkör kapható cartridge formába öntött változatban is).

everdrive64.jpg

- 64 Mbyte SDRAM a ROM adatainak
- SD vagy SDHC memóriakártya is használható (FAT16/FAT32)
- A két memóriaterület közötti másolási lehetőség
- Játékmentés kompatibilis
- Használható PAL, illetve NTSC rendszereken
- Majdnem teljes játékskála használható (jelenleg 2 játék van, ami nem megy)
- Emulátor funkció NES és Gameboy játékok futtatására

 

Zkriks, az  ukrán illetőségű "varázsló" nem csak egy ilyet készített, hasonló képességekkel bír a többi kreálmánya is (memóriakártya, belső mentési terület a hardvertől függő méretben, kompatibilitás...)

megaeverdrive.jpgEverdrive MD / Mega Everdrive (újabb)
Sega Megadrive (Genesis), Sega Master System, Sega 32x játékok futtatására alkalmas flashcart. Hasonlóan memóriakártyáról betöltődő játékok, játékmentési lehetőség, firmware frissítési mód, USB port a jellemzői. Használhatóak Gamegenie kódok, beépített audiólejátszó...

Master everdrive
Sega Master Systemen használható kiegészítő, amely Gear Master adapterrel Game Gear kézikonzolon is használható. Képes továbbá a Sega korábbi konzoljának, az SG-1000 játékainak futtatására.

Everdrive GG
Sega Game Gear kézikonzolon használható, képes a Game Gear játékokon kívül a Sega Master System játékok használatára is.

Super Everdrive
Super Nintendo konzolhoz, SNES játékok futtatására

Turbo everdrive
PC Engine / TurboGrafx-16 rendszerekhez

Sőt a hírek szerint készülőben van egy NES/Famicom változat is...! :D


A termékekről bővebb infó, videóbemutató, ismertetők elérhetőek a poszt elején található linkben, a hivatalos oldalon. Az árak típustól, kialakított felszereltségtől függően (áramköri lap csak, vagy fullos doboz, kártyába beépítve) 90-190 dollár között mozognak (kb. 20.000-45.000 Ft).

A bejegyzés trackback címe:

https://retemu.blog.hu/api/trackback/id/tr34804662

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

manson karcsi · goo.gl/FVvVX 2012.09.26. 21:19:19

ezeket az everdrive-okat én is nézegettem már, de a kis mennyiségű gyártás miatti borsos áruk elrettentett.
gameboy alakút bezzeg nem tervez senki, csak az lsdj. de az is drága. inkább emulálok.
süti beállítások módosítása