Hírek 2012.október

2012. október 21.

Nos az időhiány miatt úgy döntöttem, hogy esetlegesen az ide tartozó híreket egy-egy csomagban, egy posztban írom meg 1-2 hetes intervallumban (elvileg). Tehát most jöjjennek az utóbbi pár hét érdekességei...

- Super Game Module

Előrendelhető egy ColecoVision kiegészítő, amely az elérhető memóriát (1 KByte -> 32 KByte) növeli meg, valamint a zene/hang képességeket javítja (duplázza meg) ezen a 30 éves konzolon. Egyaránt alkalmas a ColecoVision géphez és az Adam Computerhez, segítségével a vadabb igényű programok is futtathatóvá válnak, komplexebb grafikával és animációkkal. Ez egyelőre csak néhány speciális játék (amelyet a konzolra mai napig is kiadó/fejlesztő Opcode Games tesz elérhetővé), de nagy gyűjtőknek valószínű megéri. (link) (link)

- Archos Gamepad

archosgamepad.jpgEgy Android operációs rendszeren futó, 7 colos képernyővel rendelkező emulátoros kézikonzol, beépített játékvezérlővel és gombokkal. A tablet 1,5 Ghz-es processzorral rendelkezik, plusz egy négymagos Mali-400MP grafikus gyorsító is található benne. A gép már korábban bemutatásra került, de a hónapban kerül piacra. És Androidra írt emulátorokból igazán nincs hiány... (link)

- Homebrew szoftverek

A homebrew szoftverek (ahogy itt is nevezve lesznek) nem egyebek, mint saját készítésű szoftverek, tehát általában nem játékfejlesztő, hanem egy hozzáértő rajongó művei. Jelen blogon belül a hivatalosan már nem gyártott/eladott/támogatott konzolokra, számítógépekre írt házi készítésű játékokat értjük alatta. Ezekből jöjjön egy csokorra való az elmúlt időszakból (kb. fél év távlatából).

Degz (Atari Jaguar konzol), egy oldalnézetes shoot'em up, az arcade verziós Scramble alapján (link)

GunLord (Sega Saturn konzol), egy Turrican-hoz hasonló oldalnézetes platform-akció, amely korábban Neo Geo konzolon már elérhetővé vált. (link)

Oh Mummy (Sega Megadrive), az 1984-es Amstrad CPC eredeti portolása, feldolgozása, egy felülnézetes ügyességi játék (link)

Angry Birds (Sega Megadrive), ezt talán nem kell bemutatni... (link)

Mage: The enchanted crystals (Philips Videopac / Magnavox Odyssey 2) Egy felülnézetes akció/kaland (link)

Sonic Dimensions (Windows / Macintosh) Sonic-feldolgozás, 3D-ben (link)

Streemerz (NES) Egy flash-játék (akció/platform) NES-átirata (link)

Chetiry, Epic Adventure, Pac-man 4k (Atari 2600)
Meteor shower, Scramble, Rip-off, Crazy brix, Moon cresta (Atari 7800)  A legújabb játékok... (link)

Bread and Butter (Sega Master System) Ügyességi platform játék (link)

- Game On kiállítás Budapesten (link)

2012. október 19. 2013. január 8. között

"Az 1960-as évek gyönyörűen kezdetleges csodáitól egészen a ma hódító videojáték-konzolokig tart az eredetileg Angliából induló, de mára szó szerint a fél világot beutazó Game On kiállítás, amit a pesti belváros egy pincéjébe suvasztottak be a szervezők. A másfél száz működő, kipróbálható konzolos, pc-s és játéktermi gép mellett a hordozható játékgépek és a játékok tervezésekor nagy szerepet kapó művészi koncepciók is megjelennek a VAM Design Center pincéjében."

Forrás és további ismertető (link)

A bejegyzés trackback címe:

https://retemu.blog.hu/api/trackback/id/tr34858812

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása