Hírek 2012. november II. rész

2012. november 17.

Nos összejött némi kis kimaradás a blogfrissítésben az utóbbi két hétben időhiány miatt, de újra itt, elsőként egy újabb hírcsokorral.

Elite dangerous
A nyolcvanas években megjelent Elite (illetve a későbbi Elite 2-Frontier és Frontier: First encounters) készítője David Braben (interjú: link) új játékot készítene 2014-re, amelyre ezúttal a Kickstarter keretein keresztül gyűjt pénzt és támogatókat (link).

Giana sisters: Twisted dreams
Egy másik nyolcvanas évekbeli játék, a The great Giana sisters platformjáték (Amiga, C64, Atari ST... illetve számos egyéb verzió) immáron viszont megjelent új köntösében (link) PC-re (Playstation network + XBLA). Az eredeti zeneszerző Chris Hülsbeck zenéi mellett helyet kapott benne a korábban már ismertetett Machinae Supremacy is. A Kickstarter projektben indult fejlesztés eredetileg a Project Giana néven futott.

Sega Genesis Ultimate Portable (Game player)
Ez a hosszú nevű dolog nem más, mint egy most megjelent kézikonzol, amely 80 beépített játékot tartalmaz; 40 Genesis (Megadrive) játékot, valamint 40 egyéb játék átiratát. Ezek később bővülni fognak, ahogy újabbak válnak letölthetővé. A konzol ára kb. 60 amerikai dollár, vagyis 15 ezer forint alatt van.
A fejlesztő az az At Games cég (link), amely az Atari Flashback gyártója is.

Néhány példa a kínálatból (a lista itt: link):

segaultimateportable.jpgAltered Beast, Comix Zone, Ecco the dolphin, Eternal champions, Golden Axe, Mega Man: Willy wars, Sonic részek, Street Fighter 2, Streets of rage sorozat...plusz pár ügyességi-logikai játék is.


A kütyü egy 7 centis képernyővel rendelkezik, USB-n keresztül tölthető akksival, valamint egy SD memóriakártya-aljzattal is. A tévére is ráköthető egy külön megrendelhető kábel segítségével.

Érdekes módon a kinézet nagyon hasonlít egy korábbi Megadrive->kézikonzol változatra, a Blaze Mega Drive Arcade Ultimate Portable cuccra... valószínűleg mivel az európai téma (a névből adódik), illetve abban a korábbi kütyüben kevesebb beépített játék volt. Amúgy más kinézetbeli különbség nincs.

Pong óriás méretben
A Kansas Cityben 'City Lights' rendezvény keretein belül (az Üdvhadsereg gyűjtési rendezvénye) egy 22 emeletes hotel segítségével elkészült az eddigi legnagyobb méretű Pong játékfelület annak 40 éves évfordulójához közeledvén. Mivel ilyen rekord nem született még, a Guiness rekordok könyvébe is valószínű a bekerülése.

A videófelvétel jelenleg itt elérhető: Facebook Atari (link)

A bejegyzés trackback címe:

https://retemu.blog.hu/api/trackback/id/tr724911370

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása