Hírek 2012. december

2012. december 01.

- Az Atari Pong játéka a napokban lett 40 éves

Ebből az alkalomból számos eseményt szerveztek/szerveznek le (persze főként az USA területén). Az óriás méretű Pong-alkalmazásról már korábban szót ejtettünk, most még egy pár egyéb:

Pong World címmel elérhető iOS alá egy játék, amely gondolom egyértelmű, hogy mi is: a Pong újragondolt változata az Apple rendszereire, jelenleg ingyenesen letölthető. A játék készítői az Atari által elindított fejlesztői verseny nyerteseként tárhatták a közönség elé játékukat. (link)

Plusz megnyerhető egy Atari 2600-ra hajazó XBOX 360 is az Atari (és a többi résztvevő cég) jóvoltából (link).

És bár nem adtak neki olyan hírverést, mint a többi Atari eseménynek, a legújabb Call of Duty, a Black Ops II játékban is van rejtett tartalom, ami ide kapcsolódhatna (de amúgy nem).

Mégpedig az internetes pályák egyikén (Nuketown 2025) másfél perc alatt elvégzett feladat után elérhetővé válik egy hatalmas televízió, amelyen 4 fajta Atari 2600 játékkal állhatunk meg játszani :) (A képernyőt mások is látják - szurkolhatnak nekünk -, sőt múltidézés közben sérthetetlen a karakterünk is, így nem kell aggódni emiatt sem.)

- Retró hardverek

Atarimax MyIDE-II CompactFlash Cartrdige: a 8 bites Atari XL/XE számítógépekhez készült új hardverkiegészítő (kb. 70 dollárért, az Atarimax jóvoltából), amellyel a tulajdonosok memóriakártyát használva tölthetnek be a számítógépre játékROM vagy szoftverfájlokat anélkül, hogy különféle médiákat cserélgetnének. Mindezek mellett 2x512 kByte memóriát is tartalmaz a fejlettebb programok, menürendszerek használatához. Működés, egyéb infók (link)

- Új játékok régi gépekre, régi játékok új gépekre

A Vectrex regeneration nevű iOS alkalmazás a napokban várt elérhetővé, amely egy Vectrex emulátor, plusz a megjelent hivatalos játékokat is tartalmazza, hogy játszhassunk velük (mivel 2 év alatt max. 30 játék jelent meg, nem volt oly nehéz).

A bejegyzés trackback címe:

https://retemu.blog.hu/api/trackback/id/tr64941619

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása