Hírek 2012. december II. rész

2012. december 09.

Kicsit ismét lemaradtam a frissítéssel a másik elfoglaltságom miatt is (fordítás), de talán a december kissé erősebb lesz, majd meglátjuk. Addig is egy kis hírcsokor.


- Sega Megadrive demó

Bár az oldal nem gyakran foglalkozik a demoscene alkotásaival (hiszen arra ott van magyarul pl. a scene.hu, vagy a tehernaplo.blog.hu), de mivel speciális hardver (vagyis amin nem szokás demót írni), így bekerül színes hírként ez is.

Volt régen egy japán oldalnézetes lövöldözős sorozat, a Touhou sorozat, amelynek a negyedik része volt a Lotus Land Story, amelynek egyik ismert száma volt a Bad Apple. Ezt a számot 2007-ben feldolgozták, éneket hozzáadva (Nomico japán énekessel), később mém lett belőle, több verzió készült (link). Ezek egyikét alapul véve most eljött az idő, hogy egy valódi Megadrive kártyába helyezték azt.

Stephane Dallongeville (aki nem mellesleg az egyik legjobb Genesis emulátort, a Gens programját is írta) alkotta meg úgy a videót, hogy az úgy szóljon és nézzen ki, hogy a leginkább hasonlítson egy Megadrive programra (mivel azon fut, ez sikerült is neki: 320x224 videó, 4 bites ADPCM hang, stb.)

- Új játékok régi hardveren


Astrododge
: ColecoVision, MSX (MSX 2 változatnál javított grafikával), SG-1000 (Sega SG-1000, SG-1000-II, SC-3000 és Mark III) konzolokra kiadott űrben játszódó lövöldözős játék. Lásd a linket a Sega változatról (link)

Kobayashi Maru: Final : Egy új játék Atari Jaguár konzolra, amelynek alapját egy 80-as évekbeli játéktermi klasszikus adta. A Final változat az egy éve kiadott ingyenes játék javított verziója, amely javított grafikával, hangokkal rendelkezik - már nem ingyen. (link).

Street Fighter X Megaman: A Capcom és egy Megaman rajongó által megálmodott és létrehozott PC játék (a rajongó már évek óta dolgozott rajta, míg a Capcom felkarolta a dolgot), amely ingyenesen lesz elérhető december 17-től a Capcom Unity oldaláról.

És hogy mi is ez? A Street Fighter sorozat és a Megaman sorozat egyaránt 25 éves volt az idén, és ennek örömére hivatalosan is egy játékba kerültek.

A Megaman 8 bites megvalósításához hasonlóan elkészített játék a Street Fighter bizonyos szereplőit állítja Megaman útjába (pl. Ryu, Blanka, Chun-Li vagy Dhalsim), így ötvözve a kettőt. A játék zenéje is mindkét sorozatból merít, ötvözi a hangulatot.

Nos mára ennyi volt, hagyunk még erre a hónapra érdekességeket...

A bejegyzés trackback címe:

https://retemu.blog.hu/api/trackback/id/tr414955510

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

manson karcsi · goo.gl/FVvVX 2012.12.09. 19:06:34

nekem ezek a jpop-ok annyira egyformák...
olyannyira, hogy ez szinte egy az egyben a noir opening theme-je is lehetne: www.youtube.com/watch?v=EP253SZYSJc
süti beállítások módosítása