Hírek 2013. január

2013. január 12.

Nos kezdjük el az év első hírcsokrát...

castle2600.png- A híres Atari 2600 egy újabb házi gyártmányú játékkal lett gazdagabb: méghozzá a Castlevania ide komponált változatával.
Nem is igazán új játék, hiszen a 84-es Roc 'n' Rope játék ROM hack segítségével történő újrahasznosítása. Ahogy sikerült ennek megvalósítása, akár még Indiana Jones játék is lehetne belőle :)


- A későbbi idők Atari Jaguar konzolja sem marad klasszikus nélkül, hiszen a híres Another World játék, amely bár 1991 óta számos platformra megjelent, az akkori konzolra nem került kiadásra. Egészen mostanáig, hiszen a Retro Gaming Connexion gondozásában már előrendelhető (link) az Another World Atari Jaguar cartridge változata 60 euró környékén. A megjelenés ez év tavaszán várható. A játék konverziója remeknek néz ki, hiszen már 2010-ben is ilyen állapotban volt: (link)

- Hasonló érdekesség, hogy a Nintendo egyik hibájának is tekinthető Virtual Boy rendszerre ismét megjelent egy program (persze nem az első azóta) a Thunderstruck nevű hobbifejlesztőtől. Ezúttal Fishbone címmel, egy ügyességi játék.

- A nagy öreg, a C64 sem marad ki, hiszen a még ismertebb Tetris játék került rá megjelenésre, S-Blox címmel. Megjelenése mellett egy jól használható Tetris-változatnak tűnik, amely itt letölthető (link). Mellékelünk egy ott is megnézhető videót, hogy itt is feldobjuk a posztot :)

legonescont.jpgA végére egy projekt, amiről nem írunk külön Hackelünk és emulálunk posztot: egy Baron von Bunk nevű LEGO-fanatikus működő NES-kontrollert épített LEGO kockákból.

Persze az alapja és a külseje a legókocka, belül van azért elektronikája is, ahogy azt az építési oldalon (link) is látható képekkel és videóval illusztrálja is a készítő.

A bejegyzés trackback címe:

https://retemu.blog.hu/api/trackback/id/tr405013766

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

manson karcsi · goo.gl/FVvVX 2013.01.12. 15:48:00

another world miért nincs még portolva c64-re?
süti beállítások módosítása