Indul a konzol

2013. április 14.

Egy kis kitöltésnek válogatásvideókat linkelek, az elmúlt évtizedek konzoljainak indítóképernyőivel, videóival a főszerepben. Lehet, hogy egyeseknek már ismert, de többeknek az újdonság érdekességével hathat...

Először egy fél órás videó következik GamingPalooza szerkesztésében

Sega Master System, Nintendo Famicom, Sega Genesis, Sega CD, Amiga CD32, CDTV, FM Towns, JVC X'eye, Pioneer Laseractive, Virtual Boy, PC-FX, Atari Jaguar, Playstation, Sega Saturn, 3DO, Nintendo 64, Gamecube, Xbox, Gameboy, Neo-Geo, és különböző fajtái, ráadásnak pedig számos SEGA játék bootképernyője, hiszen ott minden játék indításakor más és más fogadott minket.

Elég sokat (számszerint 87-et) tartalmaz ez a kétrészes videó is, amely olyanokat is felvonultat, amelyet az előzőben nem láthattunk - ellenben ennek ellenkezője is előfordulhat :) (link1, link2)

Ráadásként pedig válogatások SEGA játékindítóképernyőkből (link), illetve Nintendo Gamecube indítóképernyőkből (link).

Nos természetesen számos konzol a változatától függően más és más indítóképernyőt kaphatott annak idején. Számított az, hogy PAL vagy NTSC, hogy melyik revízió, illetve hogy mely kiegészítő (pl. Megadrive) volt csatlakoztatva. A több gyártó által készített konzolok (pl. 3DO) is más és más kezdőanimációval örvendeztették meg a felhasználókat. Ezen pár link bemutatta ezek sokszínűségét a teljesség igénye nélkül

A bejegyzés trackback címe:

https://retemu.blog.hu/api/trackback/id/tr445222458

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sunsetjoy · http://retemu.blog.hu 2013.04.15. 07:46:48

@manson karcsi: Csókolom, de az nem konzol :D
Ebből a szempontból az Amiga vagy egyes Apple termékek, meg még egyéb is kimaradt.

manson karcsi · goo.gl/FVvVX 2013.04.15. 13:04:07

@Sunsetjoy: i beg to differ: en.wikipedia.org/wiki/C64_Direct-to-TV
az amiga és a homóalma annyira nem konzol, mert azon tudsz alkotni is.

Aramir1975 2013.04.21. 21:14:51

@manson karcsi:
Node ez nem C64 hanem C64DTV :D Akkor már inkább a C64GS-t hiányold, az legalább tényleg konzol volt, még ha bukta is volt az egész.
süti beállítások módosítása