Boretró- Ladies on cover

2014. augusztus 17.

Ez a Boretró poszt részben keverve lesz némi Névjegy rovatba (hirdetések és reklámok) tartozó képpel és információval, de mivel főleg játékok borítói lesznek felsorolva, maradt ez a rovat.

cr.jpgÉs hogy miről is szól a Ladies on cover? Ahogy a címből már adódhat, nők/hölgyek/lányok a borítókon (vagyis a játékok borítóin), magukban a játékokban, illetve konzol vagy játékhirdetésekben is- hiszen régi "alapvetésnek" számít, hogy nővel mindent el lehet adni.

Az, hogy akkor és most mi számít/számított erotikus vagy csak kihívó képnek, tartalomnak, nem a poszt célja- egyértelmű volt a fejlesztők és kiadók/forgalmazók szándéka, még ha a játék nem is volt olyan témájú: a borítóval már vásárlókat fogjanak meg. És hogy sikerült-e? Most ezt úgy tudhatjuk meg, hogy ha valaki rákeres a feltüntetett játékokra az interneten- ezért információkat nem írunk le :D

(A posztban kihívóan erős 18+ kép nem szerepel- azért még a játékborítók terén akkor sem szálltak el... a borítót bárki láthatja, bizonyos határokon belül maradtak.)

A Custer's revenge csak illusztráció, nem erotikus játékok bemutatója lesz a dologból...

 

 

A póker és a logika

A sztriptíz póker játékokkal gondolom többen találkoztatok akár C-64 számítógépen is, ezeknél már maga a játék is a más fajta élményeket célozza meg- vagyis hogy sikeres játék esetén vetkőző hölgyek jól-rosszul megrajzolt, digitalizált képeit kaphatta az ember jutalomként a következő játszma előtt, illetve alatt.

Itt egyértelműen már a borítóról vagy a játék hirdetéséről (legyen az C64, vagy játéktermi gép) ordított az, amit talán még a játék nevéből nem szűrhettünk le, hiányos öltözetű nők, főként játékbeli ellenfélként.
Azonban nem csak kártyajátékok terén jelentek meg felnőtt tartalmak, hanem a nagyjából azonos felépítésű logikai játékok (pl. tetris-klónok) terén is. Plusz még ami a nyugati piacon pl. a póker, vagy biliárd, az a japán/keleti piacon a mahjong vagy egyéb táblás játék- legalábbis ami az erotikus tartalom elhelyezését illeti.

bubblebath.jpg gemx.jpg
covergirlpoker.jpg hollywoodpoker.jpg
strippoker.jpg strippokerIIatari.jpg
logo.jpg sidepocketad.jpg
sidepocket-pocketgal.jpg

pocketgaldeluxe.jpg

 

A női páncél és a lábunkat átkaroló nők

A fantasy témájú játékok borítóján leginkább két típusú (egyik esetben sem túlöltözött) nőket látni; vagy ádázul harcoló/fegyverrel pózoló harcos amazonokat (azokban az ominózus páncélzatokban), vagy pedig a kigyúrt harcos lábához/környékére omló háremhölgyet/rabszolganőt (vagy többet...).

A játékok borítóin (főként csak ott) megjelenő illusztrációk többféle módszerrel készültek: vagy a grafikus saját képességeinek megfelelően az alapmotívumok felhasználásával készített odaillő borítót, vagy a híres illusztrátorok és grafikusok (pl. Boris Vallejo, Frank Frazetta, Clyde Caldwell...) munkáit vették alapul (olykor nagyon gyanúsan, pofátlanul ellopva), illetve egyes esetekben pedig a kiadó hivatalos megkereséssel és megbízással élt a művész felé, aki el is végezte a munkát.

Illetve volt még az első két képen látható, élőszereplős fotózásból kreált borító...

barbarian.jpg barb2.jpg
gaxe1.jpg gaxe2.jpg
dinorex.jpg dragonwars.jpg
athena.jpg fate.jpg

 

A japán játékok, ahol a tartalom gyakran illik a borítóhoz

A nyolcvanas évektől kezdve megjelenő eroge (erotic game) műfajba is(!) sorolható játékok nagy része visual novel (kevés interakció rengeteg szöveggel, és grafikai tartalommal) szöveges játék, illetve a kaland- és szerepjátékok csoportjába tartozik, erotikus tartalma mellett.
Ezek eleve tartalomhoz illő borítót kaptak, de... ezen kívül előfordulnak stratégia, fantasy, szimuláció játékprogramok is (a válogatásból 2 ilyen), amelyek borítója talán csak a nyugati piacnak erős, Japánban nem. Fontos megjegyezni, nem minden ottani játék ilyen, ez csak a posztba illő válogatás. Bár a logikai résznél lett említve, és igazából oda is tartozna, egy ilyen borító ide kerül.


cottonpano.jpg dragonknight.jpg
smhiv.jpg divinesealing.jpg
sparkling.jpg ladysword.jpg

 

... avagy nővel mindent el lehet adni.

És itt van az a rész, ahol a hirdetésekre térünk röviden ki; játékgépek és konzolok, videójátékok hirdetésében szereplő, de úgy szólván oda nem illő női karakterek szerepeltetése.

 

worms.jpg neogeosnk.jpg
saturn.jpg gameboypocket.jpg
vixen.jpg konamigt.jpg
contraarcade.jpg ajax.jpg

 

 

A végére pedig a bónusz- miszerint a Gianna Sisters borítóját tervező illető kissé túlvezérelte a tényt, hogy a főszereplő nőnemű...

 

giannagreat.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://retemu.blog.hu/api/trackback/id/tr446608571

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása