Hírek 2016. február 03.

2016. február 03.

Ismét megpróbálkozunk a hírek rovattal, vagyis újraindítjuk (ahogy vesszük). először egy rövid szösszenettel.

- Először a magyar vonatkozású hírek következnek, jelesül a már máshol is valószínűleg szembejövő Vakondok 4 magyar dokumentumfilm, amelynek a magyar játékfejlesztés korai (kb. 1983-2000 közötti) időszaka a témája. A dokumentumfilmet készítő csapat már korábban is jelentkezett olyan témával, amely ide is tartozik, ez volt a demoscene történetével és fejlődésével foglalkozó Vakondok 2 volt (link).

A film előreláthatólag az év második felében készül el, de heti rendszerességgel jelennek meg róla pár perces részletek (link), de a hét elején jelent meg pl. az IDDQD Checkpoint podcast aktuális része, amelyben a készítővel lehet meghallgatni egy hosszabb beszélgetést (link).

Az IDDQD Checkpoint több, a bloghoz is kapcsolódó témáról készített már adást, mint például
A magyar játékfejlesztés gyökerei (vagyis nagyon az eleje:) (link)
A magyar játékfejlesztés kezdetei (link)
Játékzenék (link)
Plus/4 játékoktól a Túlélők Földjéig, Tihor Miklós (link)
Gyűjtőszenvedély, retrókiállítás (link)
A legelső videójátékok (link)

 - Baján egy rövidke videójáték és számítógépkiállítás lesz február 7-én, délután 16 és este 20 óra között az Ady Endre Városi Könyvtár és Művelődési Központban. A belépés ingyenes, több, mint 20 kiállított és kipróbálható géppel lehet találkozni. (link)


Írjátok le kommentben, milyen hírekről szeretnétek innen infókat kapni magyar fordításban (külföldi oldalakról szemezgetett érdekességek, kiállítások, hardverek, stb.)

A bejegyzés trackback címe:

https://retemu.blog.hu/api/trackback/id/tr188357866

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

twingers 2016.02.16. 13:51:24

esetleg NES-re fejlesztett indie játékok? :) (ha valaki egy pár ehhez kapcsolódó külföldi oldal/fórum linket adna, az is szuper lenne)
süti beállítások módosítása