Hírek 2017. június 20.

2017. június 20.

A mai hírcsokor ismét magyar vonatkozású hírekkel és információkkal jelentkezik.

- A Vakondok 4- Végigjátszás magyar nyelvű dokumentumfilm immáron már online is megnézhetővé vált (a tavaszi mozitermes filmvetítések után).

Azok, akik valamilyen okból nem tudnák, miről is van szó: a nyolcvanas-kilencvenes évek magyar játékfejlesztőiről (és a velük kapcsolatban álló kiadókról, emberekről) szól, akik történetekkel, kulisszatitkokkal és beszámolókkal emlékeznek meg arról a korszakról, amikor a hazai játékfejlesztők/programozók számos játékot hoztak létre a külföldi kiadóknak, többször olyan megoldásokkal, amelyekre akkor még nem gondolt senki más.

A 100 perces dokumentumfilm megtekinthető a Vakondok 4 oldalán (link)

 

- Az IDDQD blog Checkpoint podcastjában a múlt évi ajánlásunk (kicsit lemaradtunk:) óta több, ide kapcsolódó adás is volt, ezeknek a listája itt taláható:

Checkpoint 2x10: Magyar játékfejlesztés a szocializmusban (link)
Checkpoint 2x12: Digital Reality, Imperium Galactica (link)
Checkpoint 2x13: Számítógépes szerepjátékok (link)
Checkpoint 2x14: Rátkai átkai (link)
Checkpoint 2x15: Játékfejlesztés a szocializmusban II. (link)
Checkpoint 2x18: Régi játékzenék nagy komponistái (link)
Checkpoint 3x05: A Philos-sztori (link)
Checkpoint 3x07: Mérő László játékai (link)
Checkpoint 3x09: Amiga (link)


- Korábban volt már itt a blogon néhány (három) posztban szó a magyar játékokról (legalábbis felsorolás szinten), bár a negyedik már jó ideje váratott magára. Mivel azonban egy lelkes rajongó (nem a blog látogatói közül) elhatározta, hogy összegyűjti a lehető legtöbb magyar nyelven (kiadott) megjelent játékot a nyolcvanas évektől egészen napjainkig, rendszerbe rendezi és rövid ismertetővel látja el őket. Ez már pár hónapja folyik - történt az oldalak között bannercsere is - de most úgy éreztem, írok is pár sort erről az oldalról.

Aki nem ismeri még, kukkantson el az oldalra; hungame.blog (link)

Így egyértelművé vált, hogy az említett minirovat nem kap negyedik (és sokadik részt), ha egyszer összeszedettebb formában lehet megismerni, szélesebb merítéssel a magyar fejlesztők játékait.

A bejegyzés trackback címe:

https://retemu.blog.hu/api/trackback/id/tr212609719

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása