Egy kiállítás gépei- Az informatika gyermekei

2012. április 07.

Ebben a különös alcím által jelzett kategóriában a retro számítógépekről, játékokról, illetve a hozzájuk kapcsolódó témákról tartott kiállításokról lesz szó. Elsőként természetesen egy hazai alkalomról (ha már a 4. Retro Videó-és kvarcjáték kiállításról raktam is ki hírt alcím nélkül).

Az informatika gyermekei

A számítógépes játékok kultuszát, történelmét bemutató időszakos kiállítás, amely most Nagyatádon látható, a nagyatádi Városi Múzeumban.
A számítógépes játékok világát és a kultúrára, művészetekre gyakorolt hatását szemlélhetjük meg, áttekintést nyerünk a történelmükből.

A kiállítás jelen helyszíne helyi nevezetességek és érdekességekkel bővült, illetve főbb témája, hogy Somogy megye első informatikatanárának, Knapp Ottónak az emlékére ajánlva az Ady Endre gimnáziumban is használt számítástechnikai relikviákkal is kiegészül.

A kiállítás (alapja) a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum Űrhódító- a számítógépes játék (r)evolúciója című 2010-es debütálású kiállítása, amely múlt évben több helyen is megfordult.

Helyszín: Városi múzeum, Nagyatád, Széchenyi tér 2.
Időpont: 2012. április 3. - 2012. június 23.
 

Az informatika gyermekei kiállításról (link)

Az informatika gyermekei kiállításról néhány kép (link)

Az informatika gyermekei kiállításról beszél Képes Gábor (link)

Interjú- Az Űrhódító- a számítógépes játék (r)evolúciója kiállítás szervezőjével (link)

Az Űrhódító kiállítás Facebook oldala (link)
 

A bejegyzés trackback címe:

https://retemu.blog.hu/api/trackback/id/tr1004369136

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása