Névjegy- Videójátékok tévében és mozivásznon III.

2018. május 07.

Újabb ismertetők a videójátékok mozivásznon és televízióban megjelent adaptációiról, vagyis a minisorozat harmadik része következik...

 

Mutant League

A Sega Genesisre (Megadrive) 1993-ban megjelent Mutant League Football, valamint az 1994-es Mutant League Hockey videójátékok alapján készült rajzfilmsorozatot 1994 és 1996 között sugározta az egyik amerikai televíziócsatorna.

A Mutant League egy poszt-apokaliptikus világba viszi el a játékosokat/nézőket, ahol a sugárzás mutációkat okozott az embereknél, a halottak kikeltek a sírjukból, idegen lények jelentek meg, stb. Az MLF játékban a nevéből adódóan amerikai-futball, az MLH játékban pedig jégkorong a sport, ahol a különleges lények, élőhalottak és idegenek küzdenek egymás ellen - a különleges helyzetre való tekintettel számos extra módosítással (nehezítéssel és könnyítéssel).

A Mutant League sorozat 1994 júliusa és 1996 februárja között futott két évadban (az első évad 13, a második évad 27 részt tartalmazott), egyenként kb. fél órás részekkel. 1996-ban megjelent még egy Mutant League: The movie című válogatás is VHS-re, amely egy a részekből összevágott változatot jelentett.

A sorozatban nemcsak a már ismert futball, hanem jégkorong, kosárlabda, labdarúgás, röplabda, szumo-birkózás és monster-truck verseny is szerepelt.

 

Virtua Fighter

Az 1993-ban útjára indult Virtua Fighter verekedős játéksorozat (link) is megkapta a maga sorozatát, pontosabban szólva anime-sorozatát, azonos Virtua Fighter néven.

A 35, egyenként 25 perces részt magában foglaló sorozat 1995 októbere és 1996 júniusa között került bemutatásra először a TV Tokyo televíziós csatornán Japánban (Később a Fülöp-szigeteken, Argentínában, Chilében, Mexikóban, Kanadában és az USA-ban, sőt a Közel-Kelet arab nyelvű részein is, az ország nyelvére szinkronizálva. A csökkenő nézettség miatt azonban csak 24 rész kapott angol nyelvű szinkront).

Lejátszási lista (link)

A sorozat története az első Virtua Fighter játék története előtt játszódik, egyfajta előzményként. A szereplők (a főszereplő Akira Yuki) mellett az első két játék szereplőiből kerülnek ki, de az anime szereplői között olyanok is vannak, akik a videójáték(ok)ban nem szerepelnek.

Érdekesség, hogy a játék-sorozat irányt megfordították, így a sorozatból készült videójáték is, a Virtua Fighter Animation, Sega Game Gear és Master System (csak Brazíliában) konzolokra, 1996-ban. A Sega Genesis változat 1997-ben volt esedékes, de végül nem jelentették meg.

 

Rayman: The Animated Series

A rengeteg címmel rendelkező Rayman-sorozat (amely 1995-ben indult) is megkapta az esélyt, hogy televízióban szerepeljen 1999 végén (a Rayman 2: The Great Escape megjelenése és sikere után), de a 26 részesre tervezett sorozat csak négy részt élt meg (az ötödik rész készítése közben kaszálták el).

Az eredeti francia sugárzás mellett Németországban és Hollandiában volt látható szinkronizáltan, de később VHS-kazettán megjelent Amerikában, valamint DVD-n Franciaországban.


A Rayman videójátékok spin-off sorozata, a Raving Rabbids jobban járt, hiszen a 2006-ban indult játéksorozat kapott három évadnyi animációs sorozatot is 2013 augusztusa és 2017 júniusa között. Ezek a France 3, a France 4, a YTV, valamint a különféle Nickelodeon csatornákon voltak láthatóak

A 78 rész egyenként 3-3 szkeccs-szerű részletből állt, tehát összesen 234-ból. A játékban tapasztalt animált erőszakot a televízióra alkalmazásnál természetesen le kellett valamilyen szinten csökkenteni, közönség-barátabbá tenni.

És ez a televíziós sorozat is visszafordult az eredeti forráshoz, hiszen 2014-ben megjelent a Rabbids Invasion: The Interactive TV-show játék mozgásérzékelővel ellátott XBO/XBOX360 és PS4 konzolokra. Ebben a sorozatból vett történetek/részek/feladatok jelentek meg, hogy saját magunk is végrehajthassuk az ott látott őrültségeket :)

 

Folytatása következik...

A bejegyzés trackback címe:

https://retemu.blog.hu/api/trackback/id/tr713895228

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

manson karcsi · goo.gl/FVvVX 2018.05.08. 10:53:06

borzasztó tire-in/cash-in próbálkozások.

Sunsetjoy · http://retemu.blog.hu 2018.05.08. 12:08:19

@manson karcsi: És nem is ezek a legrosszabbak, ahogy nézegetem a témában a választékot :)
süti beállítások módosítása