Zenemlék- Cannon Fodder

2012. május 07.

Ebben a rovatban ismert és kevésbé ismert zenékből, feldolgozásokból szemezgetünk, hangokról és megvalósításukról lesz szó. Pár mondatban nem csak magáról az hallgatásra felkínált számról lesz szó, hanem ismertetve lesz az is, amit képvisel.

Kezdetnek jöjjön a Cannon Fodder című játék főcímzenéje. A játék maga 1993 végén jelent meg több platformon, köztük egyértelműen a korszak nagyágyúin: Amiga, Sega Megadrive, Super Nintendo, illetve Atari, és egyéb konzolokra.

Én főként Amigáról ismerem, bár később kipróbáltam a Sega verziót is, de egérrel könnyebb volt az irányítás:)
 

 

Maga a játék egy felülnézetes akciójáték, amelyben néhány katonát irányítva kellett feladatokat végrehajtani, gyakran lopakodást, cselt is alkalmazva.

A főcímzene, a War has never been so much fun című dal Jon Hare vezető játéktervező és Richard Joseph zeneszerző munkája. Készült egy poénos videoklip is a játék készítőinek szereplésével, amelyet a játék promóciójára is felhasználtak. Ebben a klipben természetesen nem a játékokban hallható változat, hanem annál jobb minőségű hallható.

Először a főcímdal Amigán:

 

A kissé másabb hangzású (butított) Sega Megadrive változat:

A már említett zenés videó a készítők szereplésével:

Egy rajongó 3 számot gitáron játszik el:

 

A bejegyzés trackback címe:

https://retemu.blog.hu/api/trackback/id/tr204494850

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Öregvas · http://www.sfveteran.hu/ 2012.05.16. 13:00:43

A Sega Megadrive változat azért jelentősen gyengébb, ég-és-föld a két verzió. Amiga Rulez!

Sunsetjoy · http://retemu.blog.hu 2012.05.16. 17:57:31

@Öregvas: Lehet, hogy a CF zeneszerzői is reggae alapokhoz nyúltak vissza, a dobütemek közötti pulzálás jellegzetes műfaji jellemző azt hiszem.
süti beállítások módosítása