Zenemlék- Druid trilógia

2012. július 14.

A nyolcvanas évek második felében megjelent Druid-trilógia részei mind egy felülnézetes, fantasy köntösbe öltöztetett akció/kaland játékok. Most némi ismertetés mellett a máshonnan is ismerős zenéikkel ismerkedünk meg.

Druid (1986- Atari 8 bitesek, Amstrad CPC, Zx Spectrum, Commodore 64)

druidcover.jpgA Firebird (a brit telefontársaság (British Telecom) Telecomsoft nevű számítógépszoftver-részlegének első kiadója, pl. ők adták ki az Elite játékot is) adta ki 1986-ban C64-re és Atari gépekre, majd később kerültek át Spectrumra és Amstradra (nem ők csinálták, csak jó kiadó volt)

A főszereplő egy Hasrinaxx nevű druida, aki az ördögi Acamantor és seregei ellen harcol különféle támadó varázslatai segítségével egyre mélyebbre hatolva az ellenség területén.

A zenét David M. Hanlon szerezte (és a második rész ismertebb zenéjét is).

 


Druid főcímzene
C64

Az első rész zenéjét kevésbé dolgozták fel / remixelték, arról hirtelen nem találtam plusz videót, a poszt végén vannak linkek hanganyagokhoz.

Druid II- Enlightement (Amiga, Amstrad CPC, C64, ZX Spectrum)

druid2.jpgA trilógia második része 1987-ből, ahol is száz év elmúltával a gonosz visszatér, és hősünk öregebben, de bölcsebben ismét szembeszáll vele. A játék komplexebb lett, varázslatokkal is jobban el lettünk látva, a játék zenéje is ismertebb lett :)

Érdekesség, hogy az Amiga változat programozásában nem más vett részt, mint Peter Molyneux, akinek ez volt az első játéka, de utána olyan ismert játékokat hozott létre, mint a Populous-sorozat, Syndicate, Theme Park, Dungeon Keeper, Black and White, valamint Fable-sorozat).

 


Na de térjünk rá a zenére, amelyet a korábban már említett David Hanlon készített, sokak nagy örömére.

Druid II C64-en

Druid II intro Amigán (a videóról elérhető a longplay is)

Druid II- Instant remedy (remix)

Druid II- Reyn Ouwehand és David Hanlon (Live@Breakpoint 2008)

Druid II- Fairlight cracktro (a cracker/scener csapat tette "újra" híressé a cracktro-iban)

 

Druid 3, vagyis Warlock: The Avenger (1991- Amiga, Atari ST, Commodore 64)

warlockavengercover.jpgA sorozat harmadik része, amely valamiért kevésbé volt ismert. 1991-ben jelent meg, de középszerű értékeléseket kapott, hiszen a korszakhoz képest nem nyújtott túl sok olyat, amit egy gyengébb gépen nem lehetett volna élvezni akár az első két részével (itt Amigáról van szó), lásd a játékmenetet (link).

De hogy ne maradjon ki, lássuk ennek a zenéjébő is egy kis ízelítőt.

 

 

 

 

Warlock- The Avenger zene Amiga

A végére egy oldal, ahol remixeket lehet letölteni a Druid játékok zenéiről.

Remixek Druid és Druid II- RKO (link)

A bejegyzés trackback címe:

https://retemu.blog.hu/api/trackback/id/tr774643433

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Eliandr 2012.07.14. 19:36:33

A Druid 1-2 naná, de bevallom, a Warlock kimaradt az életemből.
Hol is van kiírva az a fránya WinUAE? :)
süti beállítások módosítása