Hekkelünk és emulálunk- Retrode

2012. szeptember 15.

Most egy kis ismertető következik a több, mint 3 éves fejlesztésről, amely a Retrode (2) nevet viseli (korábban Snega2USB), és folyamatos javításokon, fejlesztéseken esik át. És hogy mi is ez?

Egy USB adapter, amellyel a konzoljátékokat (vagyis cartridge alapúakat) lehet számítógépre kötve használni az eredeti kontrollerrel (2x2 csatlakozó) nyomulva. A készítők szerint nem azoknak való, akik az emulátorokkal holmi letöltött ROM játékokkal szöszölnek, hanem azoknak, akik az eredeti játékaikat használnák megújult felületen, esetenként kihasználva az emulátorok adatmentési képességeit, illetve biztonsági mentést hozzanak létre.


A kiegészítő úgynevezett config fájlok segítségével részben konfigurálható, pl. az irányítók kezelésének módját, a gép USB kezelését változtathatjuk meg. A kiegészítő firmware-támogatása kielégítő, mind a korábbi Retrode 1, mind az új verziójú Retrode 2 frissíthető ilyen módon.


Eredetileg Sega Megadrive és Super Nintendo játékok használatára tervezték, de különféle, a használóik által is fejlesztett kiegészítőkkel (áramköri lapok, egyéb hardverek használatával) lehetőség van Atari 2600, Nintendo 64, Gameboy advance, Sega Pico (Japánban sikeresebb oktató-konzol kicsiknek), Turbografx 16/PC Engine, Virtual Boy (anyám...) játékok futtatására is.
Azok, akik nem elektronikai guruk, előrendelhetik némelyik kiegészítőt az év vége előtt (N64,Gameboy, Sega Master System).

Íme a kiegészítő működés közben egy kis Super Mario Kart futtatásával:

És a kiegészítő alapára 65 euró (limitált fémdobozos változat 99 euró), vagyis jelenleg kb. 19000 Ft, míg a kiegészítők 25-30 euró körül mozognak. Megrendelhető (vásárolható) a Retrode.com (link) oldalról, de ugyanakkor a hivatalos oldala, letöltésekkel, leírásokkal, fórummal a Retrode.org (link).

A bejegyzés trackback címe:

https://retemu.blog.hu/api/trackback/id/tr264778444

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása