Egy kiállítás gépei- 5. Retro videó - és kvarcjáték kiállítás

2013. április 21.

Az előző évhez hasonlóan idén is megrendezésre került (immáron ötödik alkalommal) a Retro videó- és kvarcjáték kiállítás a Csokiban, és ismét feljutottam én is. Az időjárás a múltkori hűvösebb idő ellentéte volt, a kiállítás nagyban hasonlított a korábbi alkalmakra, de ugyanakkor nagy újításokat is eszközölt.

A múlt éven a címben felsorolt videó- és kvarcjátékokokon kívül szabadon használható flippergépek (amely szinte egy külön világ) voltak, míg idén a szervezőknek sikerült három gyári és egy házi készítésű videójátékgépet is beszerezni, amellyel bárki ingyen játszhatott (free-to-play üzemmódban).

5retro_13.JPG 5retro_03.JPG
Eredeti gépek Házi masina

Mind a gyári masinák (2 játékos Terminator 2 arcade, Super Monaco GP, 4 játékos T.M.N.T.), mind pedig a remekül kivitelezett (modern LCD monitoros, 60 beépített klasszikussal elérhető) házi kabinet is számos érdeklődőt vonzott a kiállított játékgépekkel egyetemben.

5retro_01.JPG 5retro_02.JPG
Látkép indulásnál Az egyik kedvenc

A kiállított gépek mellett volt lehetőség kipróbálni Commodore 64, Amiga, NES, SNES, Megadrive, Dreamcast, Gamecube, Saturn, Playstation, XBox, Videoton pong, Schneider Amstrad CPC 64 (kis ideig), Vectrex, Videoton TV computer, Atari 2600 gépeket is kisebb-nagyobb választékkal.

A kiálllított gépekről nagyjából áttekintést nyújthat a múlt évi blogposzt (link- a hangulati kavalkádról is), így most a kvarcjáték, kézikonzol szekció fényképeit helyezzük előtérbe (a képek a látogatók személyét nem mutatva, illetve majdnem nyitáskor készültek).

A változó játékosmúlttal rendelkező látogatók egymással is segítőkészek voltak, a közös játékokat nem is említve - egyes hardvereket ismerősként kezelve, egyes régebbi darabokat a megismerés örömével felfedezve...
Minden korosztály képviseltette magát; a kisebb gyerekektől (akiktől az egyes hardverek is idősebbek voltak) a középkorú harmincasokon át (akik együtt nőttek fel a videójátékokkal) az idősebbekig (akik a megfelelő környezetben, akár munkagépként is kezelhették egynémelyik számítógépet). Sőt itt is kiderült, hogy a videójáték nem kizárólag a fiúkat érdekli :)

5retro_04.JPG 5retro_05.JPG
Amstrad, PC Engine, Master System Sega Saturn, Dreamcast
5retro_12.JPG 5retro_10.JPG
Nintendo Game & Watch :) Tiger Electronics LCD
5retro_09.JPG 5retro_11.JPG
LCD games :) Nintendo Game & Watch multi screen
5retro_07.JPG 5retro_08.JPG
A Gameboy család / Sega Game Gear Microvision, Game.com, Atari Lynx

Ráadásnak pedig egy kiállított, megérinthető régi típusú háttértár :D

5retro_06.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://retemu.blog.hu/api/trackback/id/tr415237048

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása