Névjegy- Hirdetések és reklámok I.

2013. augusztus 18.

Mivel külön rovatot nem szándékoztam nyitni a témasorozatnak, miniposztként a Névjegy rovatban lesz elhelyezve: régi számítógépek, konzolok, játékgépek, játékok, programok hirdetései "plakát" és videó formájában. Megpróbálok mindig érdekesebbeket kiválasztani, amelyek az akkori hirdetési módszereket, illetve az akkor és most is furának történő megoldásokat prezentálják.

A több mint száz évvel ezelőtt alapított (1883) játékcég, a Parker Brothers amelynek pl. az eredeti Monopoly, Risk, Clue játékokat is köszönhetjük, a nyolcvanas évek elején foglalkozott játéktermi gépek otthoniakra való átirataival is, pl. az említett Monopoly, a híres Frogger vagy egy-két Star Wars játék.

parkerstar.jpgparkerfrog.jpg


A plakátok témái: felnőtt dolgozó emberek is válhatnak esténként játékfüggővé, átalakítva személyiségüket:)
Persze válhattak anélkül is játékfüggővé, mint az ezen a VIC-20 videón is látható (link)

Amikor számos platform és gyártó volt a piacon, szokássá vált a más gépekhez való hasonlítás, a másik leszólása, nem egyszer külön kampány is épült rá. Ennek egyik példája a Commodore 128 egyik reklámja 1985-ből, amikor az Apple IIc géppel kerül "összehasonlításra".

A kilencvenes évek "Benetton-színvilágát" idézik az alábbi Gameboy pocket és a Nintendo Play it loud! (fiatalos Nintendo image kampány) hirdetései:

gameboypocket.jpg gameboypocket2.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://retemu.blog.hu/api/trackback/id/tr605465836

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

manson karcsi · goo.gl/FVvVX 2013.08.19. 09:02:47

azok a nyelvek meg a sérók borzalmasak. viszont a doktor jedi jó.

Sunsetjoy · http://retemu.blog.hu 2013.08.19. 14:35:32

@manson karcsi: Igen, annak a tipikus Nintendo reklámnak tűnik, plusz mondom ez a korszak is komolyan ott van:)

manson karcsi · goo.gl/FVvVX 2013.08.19. 17:52:43

nekem a zsírkomenizmus volt a gyerekkorom. a kilencvenesekből a new order és az arcade punisher jött be, így utólag.
süti beállítások módosítása