Videójátékos videóklipek

2014. május 23.

A minap összefutottam egy videóval (mármint zenei videóval), amelyben a fő látványt a régi videójátékokhoz hasonlatos képi világ szolgáltatta- természetesen a zenével mély egyetértésben. Ennek kapcsán úgy gondoltam, kicsit feltúrom az internetet, hogy milyen hasonlókat készítettek az elmúlt években... természetesen maradhattak ki a felsorolásból, de ha leírjátok mi, frissítem a bejegyzést.

 

Junior Senior- Move your feet

Talán a legismertebb (valószínűleg "életkora" és populárisabb hangzása miatt), úgyhogy kezdjük a dán pop/rock/dance duóval, amely 2003-as számát lentebb lehet megnézni (ha még nem láttátok volna).

 

 

Golden shower- Video computer system

Az előző populárisabb szám ellentételezéseként álljon itt egy brazil elektronikus zenei formáció száma 2000-ből, amellyel a brazil MTV VMA-díját legjobb elektronikus zenei videoklip kategóriában.

 

 

Pato Pooh - Follow Me ft. Adam Tensta

A Mega Man-vonalon (de több játékról megemlékező) mozgó videóklipet (svéd) hip-hop alá készítették, jelen esetben kiegészítésként (tehát a korábbiakkal ellentétben nem csak videójáték-grafika látható).

 

 

 Snoop Lion - Get Away ft. Angela Hunte

Tévedtem, ez a legújabb, 2014-ből. Az előadó Snoop Dogg (izé, már Snoop Lion, mióta felvette a rasztafári keresztségben szerzett nevét), a műfaj pedig hip-hop/reggae :)

 

 

2080- My megadrive

Egy francia electro/chiptune előadó (C64, Gameboy...) videóklipje szerelméről, a Sega Megadrive (méghozzá az első változatú) konzoljáról :)

 

 

Goldfish- We come together (ft. Sakhile Moleshe)

Dél-afrikai dance/nujazz/electroswing... csapat zenéje, a videóklip részben régi, részben új videójátékos felütéssel rendelkezik- ahogy a végén látható, több grafikus munkája.

 

 

Seether - Careless Whisper

Ismét egy dél-afrikai együttes, ezúttal grunge/alternatív műfajból- George Michael 1984-es ismert számának 2009-ben megjelent ütős feldolgozása.

 

 

 

Flairs - Truckers Delight

Francia electro szám francia animátor-rendező videóklipje 2009-ből. Ha jól olvastam, készült a videóklip témájából videójáték is (egy nem létező videójáték alapján készült videóklipből játék... uhh).

FIGYELEM! NSFW
(vagyis nem munkahelyre való, ha úgy vesszük, minimum 16+ videó).

 

 

Super Furry Animals - Lazer Beam

Alternatív rockbanda Wales-ből, a szám pedig 2005-2006 körül jelent meg.

 

 

 

Hexstatic - Extra Life

Brit electro/trip-hop duó, amelynek nem csak ez a videóklipje való ide (pl. a Bass Invader is), de ide a 2004-es albumuk egyik száma került.

 

 

UPDATE

Ken Ishii vs. FLR- Space Invaders 2003

A japán techno dj (aki mellesleg DC és PSP játékokhoz is írt számot) 2003-as alkotása, avagy mi történik az ellenfelekkel...

 

 

Ural 13 Diktators - Name Of The Game Rmx

A finn páros a kilencvenes évek végén egyedi hangzásvilágú (electro/techno/synthpop és videójátékzene keverék) előadói voltak, akik pár év múltán más dolgokra hangolódtak át.

 

 

Lily Allen - L8 CMMR

A brit popénekesnő idei albumán megjelent szám videoklipje, még épp témába illő látványvilággal.

 

 

+1 bónusz

16 Bit - High Score

Nem is igazi, ide illő, de elég érdekes produkció 1986 környékéről, Németországból, a kísérletezgető elektronika műfaj (talán...)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://retemu.blog.hu/api/trackback/id/tr206199242

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

manson karcsi · goo.gl/FVvVX 2014.05.24. 07:58:15

kizárólag a shynoa, a 2080 és a flairs terméke értékelhető, a többi az vagy sufni gagyi, vagy túlkommercializált fos.

a 16bit high score-ból merítették viszont a cd-s interaktív mozis játékok ötletét, mert mindegyik ugyanígy néz ki, és legalább annyira játszható, mint ez a videóklip.

Sunsetjoy · http://retemu.blog.hu 2014.05.24. 09:11:26

@manson karcsi:

A shnyoa esetében mire gondoltál, kicsit reggel van még...

És még örülhetsz/ünk, hogy nem mindet raktam be, amiben annyira nem full a képi világ. Voltak olyanok, amik még a zenei világot is lopták :)

update: 2 klip, a lentebbi kommentből- a Röyksopp - Remind me az inkább infografikás, a Nyan cat meg hiába eredeti van linkelve, az egy animgif.

Ken Ishii és az Ural bekerül.

manson karcsi · goo.gl/FVvVX 2014.05.24. 19:21:25

@Sunsetjoy: shynola. ők csinálták a juniorseniort. javítottam is a komment, de valamiért nem jelent meg.
a röyksopp nagyon király.

Sunsetjoy · http://retemu.blog.hu 2014.05.24. 20:48:54

@Blips150: Nagyjából még határeset, bekerült a felsorolásba.
süti beállítások módosítása