Hírek 2016. március 01.

2016. március 01.

Előszor is egy poénos animáció a Hat-loving gamer műhelyéből: hogy nézne ki a Super Mario Kart több, mint 100 játékossal egyszerre a pályán? Persze a játék ilyet nem enged meg, de ebben a videóban rengeteg videójátékos szereplő ül be egy gokartba, és nem csak retrósok. Felbukkan Duke Nukem, Kratos, Master Chief, Lara Croft is például :)

Hasonló érdekesség a Geekchester zenei produkció (retró gépekkel hardveresen komponált ritmusok) és a német hip-hop csapat, a Fettes Brot koprodukciója. Ilyen jellegű videókról majd készíteni fogunk a közeljövőben posztot is.

- Új homebrew (házi fejlesztésű) játék készült el SNES/Super Famicom rendszerekre, a Nightmare busters (oldanézetes akcióplatformer), amely fizikai adathordozón, dobozában, kézikönyvvel ellátva vásárolható meg (link)

- Új hardver készült el Amiga számítógépekre, ezúttal az Amiga 500/500+/2000 csoportra; az A500flash, amely végül is egy Kickstart switcher, vagyis egy másik KS tölthető be a számítógépre a segédprogramjával. Két változatban, 512 kByte, illetve 1024 kByte beépített flashmemória mellékletével kapható (link).

- A 8bitweapon megjelentette első hivatalos videóját az új albumjukról (Disassembly Language: Ambient Music for Deprogramming Vol. 1), a Phase I – Lexical Analysis című szerzeményükhöz. A klip valódi Commodore monitort filmezve készült, a zene pedig SID alapokon nyugszik.

A bejegyzés trackback címe:

https://retemu.blog.hu/api/trackback/id/tr808433444

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AtomCamel 2016.03.02. 08:34:22

Köszi. Ezek közül mind új volt nekem. :-)
süti beállítások módosítása