Névjegy- Videójátékok tévében és mozivásznon II.

2017. április 30.

Újra itt vagyunk, folytassuk hát a videójátékok alapján készült televíziós műsorok és filmek felsorolását, ezúttal a múltkori résszel ellentétben eltávolodva a verekedős játékoktól.

 

Wing Commander Academy

wingcomm.jpgAz 1990-ben útjára indult Wing Commander franchise első ide illő darabja az 1996-ban bemutatásra került Wing Commander Academy rajzfilmsorozat.

Szeptember és december között 13 darab, egyenként 22 perces rész került bemutatásra, lazán kapcsolódva a Wing Commander sorozathoz, előzménynek volt tekinthető.

A karakterek szinkronhangját többek között az eredeti Wing Commander III és IV részekben szereplő Mark Hamill, vagy Malcolm McDowell, Thomas F. Wilson adta.

 

 Lejátszási lista (link)

A rajzfilmsorozat után készült egy film is, Wing Commander (Wing Commander- Az űrkommandó) címmel 1999-ben, de hiába rendezte a Wing Commander széria atyja, Chris Roberts a filmet, az alapoktól eltérő ábrázolások, a filmben megjelenített szereplők karakterhűsége, illetve a gyenge szkript és a kliséktől hemzsegő történetvezetés miatt eléggé negatív megítélésű a film, főleg persze a franchise ismerőinek, kedvelőinek körében.

 

Earthworm JIm

earthworm.jpgAz először 1994-ben (16 bites konzolokra) megjelent oldalnézetes platformer, az azonos című Earthworm Jim alapján készült rajzfilmsorozat, amely 1995 szeptembere és 1996 december között 2 évadot élt meg, összesen 23, egyenként körülbelül fél órás résszel.
A főhős, Jim, egy giliszta, akire ráesett egy űrruha, így különböző képességeket és trükköket képes végrehajtani, olykor saját testét is alkalmazva. Mind a játék, mind a sorozat természetesen ezen képességek, illetve az ellenfelek vicces mivoltát hangsúlyozta ki.

A sorozat a képességekkel képest pozitív kritikákat kapott, néhány, itt megismert szereplő (és ellenfél) még az 1999-ben megjelent Earthworm Jim játékokban is megjelent (N64-re és Gameboy Color konzolra).

 

Revisioned: Tomb Raider Animated Series

Bár nem televízióképernyőre szánták, és soha nem is került oda, ez a 10 részes animációs sorozat (5-6 perces részekkel) 2007-ből mégis ebbe a felsorolásba kerül.

A hét különféle animátor/rajzoló (és írók) által létrehozott történetek 2007-ben jelentek meg a GameTap online játékszolgáltató (neten keresztül előfizetéssel játszható játékok) Re\Visioned animációs sorozatának első tagjaként (de később nem készült több, hiszen bő két év aktív működés után felvásárolta az európai konkurencia).

A különböző részekben a főszereplő és a szinkronhangja (Minnie Driver) a közös, még a főszereplő sem néz ki mindig ugyanúgy (ahogy itt, és a teljes sorozatban is látható).

traiderrev.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://retemu.blog.hu/api/trackback/id/tr7312469297

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Cart · http://www.retrogeek.hu 2017.04.30. 22:56:05

Wow. Tomb Raider sori !!!nééégy!!! :OOOOOOOOOO
süti beállítások módosítása