Hekkelünk és emulálunk

2012. május 02.

Saját készítésű Atari 2600 gépek

Nemrégiben a Klónsereg Atari 2600 posztban volt említve, hogy bizonyos dolgokra még kitérünk, maradtak ki dolgok a téma sokrétűségéből adódóan. Most néhány saját, otthoni körülmények között hozzáértők (na vajon mik lennének, ha ilyet csináltak) által létrehozott Atari 2600 klónról lesz szó.

Retromaster electronics (link)

Egy számítógépes szakember hobbiként elektronikai kütyüket épít a retro számítógépek és konzolok terén. Itt az A2601 néven futó dobozba épített csodáról lesz szó körvonalakban, bővebbet az oldalán (link), ahol a forráskód letölthető, tervezési sémákkal egyetemben.

 

 

 


Egy egyedi építésű, FPGA (utólag programozható félvezető) alapokra helyezett klón, amely a 6502-es processzort és a videóadaptert "foglalja magába".
Kompozit videó és audio kimenettel rendelkezik, a kontroller a Sega Megadrive/Genesis DB-9 aljzatára köthető.
Beépített 512 kByte flash memóriában tárolhatja a programokat, amely nem kevés azt tekintve, hogy mennyi helyet foglal egy-egy program.
 

 

 BenHeck (link)

Nos ez az úriember szintén nem kispályás az egyéni készítésű konzolok terén, nem is egy, hanem jóval több változatot is létrehozott műhelyében. Ezekről is ejtünk néhány szót.

Atari 2600 VCS portable, amelyet 2000 körül épített hordozhatóra, az eredeti alkatrészek felhasználásával, kicsinyítésével, újradrótozásával és egy kb. 6cm átlójú hordozható TV képernyőjével egybeöntve létrehozta a hordozható konzolját...

Majd 3-4 éven belül létrehozott még vagy 6-7 féle változatot, folyton megújítva a koncepciót, 2 játékos módot épített be, megváltoztatta a képernyő méretét, tölthető elemekkel látta el, és változtatta a kézikonzollá vált gép formáját is.

 

 

 

 

 

 

Atari 2600 / Playstation 2 kombó, avagy egy Atari 2600 gépbe épített gépszörny, amely Playstation 2 és Atari 2600 játékokat is képes futtatni...

Nos ilyen az, amikor a tudás kellő elhatározással, őrültséggel és szorgalommal párosul! :)

Az úriember oldala itt (link) található, ahonnan kellő időben még szemezgetünk házikészítésű cuccok terén.

A bejegyzés trackback címe:

https://retemu.blog.hu/api/trackback/id/tr184484860

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása