Tűzijátékos retró

2012. december 31.

Bár a karácsonyi retró témáról lemaradtunk, de egy kis visszatekintéssel megpróbáljuk részben behozni a tűzijátékos hangulatot.

De előtte persze minden régebbi és leendő új látogatónknak sikeres, retró és egyéb élményekben gazdag új esztendőt kívánunk!

 

Az első videó egy 1985-ben megjelent C64 program, a Complete Computer Fireworks Celebration Kit bemutatója (végül is inkább cracktro), amely programot elsősorban üdvözletek küldésére használták (?). Különféle hátterek előtt számos zenét felhasználhattunk, szöveget írhattunk rá, üdvözlettel mondjuk új év, születésnap, függetlenség napja alkalmából.
Aztán ha a célszemély szintén rendelkezett a programmal (mert nem lehetett futtatható programfájlként menteni ezeket), akkor megnézhette a kreálmányt.


A második részben ideillik, hiszen bár PC demo, az AHX zene alatta remekül hozza vissza számos Amiga tracker-zene hangulatát, és akár retró is lehetne, hiszen 2006-os OpenGL demoról van szó.

A bejegyzés trackback címe:

https://retemu.blog.hu/api/trackback/id/tr964989726

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása