Boretró- Borítóválogatás II.

2013. február 08.

Ismét eljött a borítóválogató rovat, lássunk is neki.

Theme Park

A szépemlékű Bullfrog productions (itt Peter Molyneux) által  készített 1994-es készítésű Theme Park menedzser-szimuláció játék (amely a Theme széria első "darabja") is számos platformra jelent meg. Szerepelt ezek között az ismertebb Amiga, Nintendo, DOS, illetve a ritkább 3DO, Atari Jaguar, Mega CD is. Egy évvel később megjelent az új korszakos Playstation és Saturn konzolokra is. A DOS változat szolgált továbbá alapul a 2007-es Nintendo DS változatnak.
Érdekesség még, hogy 2011-ben megjelent iOS rendszerre az újragondolt változat is, "közösségi játékként". (iPhone, iPad). A sorozat második és harmadik része (az 1999-es Sim Theme Park/Theme Park World, és a 2001-es SimCoaster) itt nem szerepel.

A játék célja egy vidámpark felépítése, menedzselése, mindezt úgy, hogy látogatott, sikeres, tiszta és biztonságos is maradjon. Egy kis ízelítőként néhány videó, még a borítók előtt:

Gameplay (link), Playstation és Saturn összehasonlító (link), Nintendo DS változat (link).

A játék első kiadásainál az Amiga és a DOS esetében, illetve későbbi platformoknál az ismertebb, hullámvasutas figurák láthatóak, ezt az alapképet variálták kisebb-nagyobb mértékben. Egy másik változat (3DO, Jaguar, DOS) egy földgolyót behálózó tereppel operál, illetve a Playstation és a Saturn az eredeti változatot "rondította" el.

themeparkamiga.jpg themepark3do.jpg
Amiga 3DO
themeparkdos.jpg themeparksatjap.JPG
DOS (klasszikusok) Saturn (Japán)
themeparkds.jpg themeparkpsusa.jpg
Nintendo DS Playstation (USA)

Syndicate

A borítómerítésből megint egy Bullfrog játék került ki :) Konkrétabban a Syndicate játéksorozat. Elsősorban az eredeti ismertebb, vagyis az 1993-as Syndicate. De megmutatásra kerül még a második rész Syndicate Wars (1996), illetve a legújabb 2012-es változat (az első játék kiegészítője és ezek összekapcsolt változatának borítója nem igazán tér el).

Maga a játék egy akcióstratégia, amelyben különféle feladatokat kell elvégezni egy 4 tagú csapattal, a saját társaságuk (szindikátusuk) üzelmeit segítendő. A korszak cyberpunk, a nézet izometrikus, a játék elismerése kellően magas :)

A borítók előtt nézzük meg az Amiga változat intróját (link), és némi játékbemutatót (link). Egy kis betekintés a Syndicate Wars (link), végül pedig a 2012-es változat játékmenetébe (link).

segasyndi.jpg amigasyndi.jpg
3DO, DOS, Megadrive Amiga
jaguarsyndi.jpg dossynwars.png
Atari Jaguar DOS
syndwarsps.jpg syndi12.jpg
Playstation (US) Syndicate 2012

A bejegyzés trackback címe:

https://retemu.blog.hu/api/trackback/id/tr655060326

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

manson karcsi · goo.gl/FVvVX 2013.02.08. 21:56:29

mindig azt hiszem az rss-ből, hogy borajánlót írsz. :)
mobil nézet alatt borzalmasan szétborkolja a dizájnt az a néhány kép.

Sunsetjoy · http://retemu.blog.hu 2013.02.09. 07:26:04

@manson karcsi: Lehet, hogy tudatalatti :)

A mobil nézettel nem tudok így mit kezdeni, főként rss mobil esetén, a sima rss esetén is szétdobálja.

manson karcsi · goo.gl/FVvVX 2013.02.09. 08:11:08

talán ha kattintható, 599px széles thumb-okat szúrnál be, amik kattintásra nagyobbak lesznek. a sablonba berakhatod a lightbox/thickbox/akármibox js-jét, és akkor nem pucér oldalra fogja nyitni a nagy képeket. ;)
süti beállítások módosítása