Kiállítások és klubok 2014 tavasz

2014. április 12.

Ezt az összesített posztot arra használjuk fel, hogy számos, a mostani tavasszal látogatható retrós (is) rendezvényre hívjuk fel a figyelmet. Így először a rendezvények, utána pedig a rendszeres találkozók kerülnek sorra.

 

Április 19.
A Millenáris "B" épületében kerül megrendezésre az idei Veletech, ami egy igazi high-tech kütyübuli. Főleg mobiltelefonos, táblagépes és egyéb szórakoztató elektronikai újdonságokkal, érdekességekkel lehet majd szembesülni. Természetesen a Csokonai-retrókiállítást szervezők sem maradhatnak le egy ilyen rendezvényről, így az emeleti galérián kb. egy tucat retró masina lesz üzembe helyezve a retró masinákra ácsingózók megelégedésére!
További infok a hivatalos weboldalon (link) (Facebook esemény: link)

Helyszín: Budapest, a Millenáris B épülete (Nagycsarnok), a retró sarok a Galérián lesz.
Időpont: 2014. április 19. 10-18 óra
Belépő: 14-60 éves kor között 1000 Ft, amúgy ingyenes.


Április 26.
A tavaszi Play-It, ahol a Gamestar stand vendégeként fognak prezentálni néminemű retró videojátékos felszerelést, így például a PBall Gallery jóvoltából ismét lesz 4 db játéktermi flipper is ingyenesen kipróbálható üzemmódban.
További infók a hivatalos weboldalon (link)

Helyszín: Budapest, SYMA csarnok A és B épület
Időpont: 2014. április 26. 10-21 óra
Belépő: helyszínen már 1800-2500 Ft körül is


Az eddig tavasszal megrendezett Retró videójáték- és kvarcjáték kiállítás részben ezen rendezvények miatt őszre helyeződik majd át.


Május 1-4.
Harmadik alkalommal kerül megrendezésre a Retro Tech Expo, vagyis retro számítógépek, mobiltelefonok és fényképezőgépek kiállítása a Komáromi Napok keretein belül.

iiiretrotechkom.jpg

Helyszín: Komárom/Komárno (Szlovákia), Klapka tér
Időpont: 2014. május 1-4


Május 3.
A múlt év végén megalakult Insert Coin kultúrális egyesület (link) már hetedik alkalommal fogja megtartani a Reto Kütyü Játszóház elnevezésű rendezvényét...(Facebook-esemény: link)

Komoly ambíciókkal dübörög tovább a Retro Kütyü bulisorozat.

A helyszín megint új. A Müszi egyik termét béreljük ki a Blaha Lujza térnél. De megőrizve a hagyományokat, a lényeg ugyan az marad: Összehordjuk a kütyümindenséget és bulizunk egy alaposat.
Az alap kellékeket a bulit szervező Insert Coin Kulturális Egyesület biztosítja, de te is hozhatsz bármit kütyüt, amire büszke vagy, amit megmutatnál másoknak … áram és TV lesz hozzá. Míg projektoron mennek kompetísünök, hajnalig dübörögni fognak a jól ismert játék dallamok.

Belépő: 500 Ft (az egyesületi tagjainak ingyenes)

Ugyan ezen a napon, ugyan ezen a helyszínen 14:00-19:00-ig a Magyar Anime Társaság szervezésében futó Conpót rendezvénysorozat konzolos bulija fog menni.

Erre a bulira is 500 Ft a beugró, de ha erre veszel jegyet, az érvényes lesz az esti Retro kütyüre is.

 

Május 17-18
Ötödik alkalommal kerül megrendezésre a Szegedi Retro Számítógép-, Video- és Quartzjáték-kiállítás, a megszokott helyen. A korábbi kiállításokról a szervező oldalán lehet olvasni (link).
Helyszín: Szeged, Szent-Györgyi Albert Agora, Kálvária sugárút 23.
Időpont: 2014. május 17-18.
Belépő: 6-800 Ft

5szret.jpg


Május 24-25.
„Gyermekkorunk játékai” Játék kiállítás, vagyis retró játék és számítógép, videójáték kiállítás. Ezen a kiállításon nem kizárólag videójátékok, hanem pl. a rákóczifalvai Macimúzeum Európában egyedülálló gyűjteményét is meg lehet tekinteni, tehát a felnőtt generációk legnépszerűbb játékait. (link)
Helyszín: Kispesti Munkásotthon Művelődési Ház (KMO),  Budapest, Teleki u. 50.
Időpont: 2014. május 24-25.
Belépőjegy: 350-500 Ft

jatekkmo14.jpg

 

És most jöjjenek a rendszeres találkozók, rendezvények...

Csokonai Mikroklub

2014. februártól hivatalosan beindult a régi Csoki Mikroklub utódja kicsiben, a nagyterem helyett egyelőre a büfében. A klub tagsági díja jelképes, havi 500 Ft. Alkalmi látogatókat szívesen látnak, ha van mit hozniuk, akkor hardverrel együtt! (link) (Facebook: link)

csokimikroklub.jpg

Helyszín: Csokonai Művelődési Központ, Büfé helyiség. 1153 Budapest, Eötvős u. 64-66.

Időpont: minden pénteken 18 órától  amikor a Csokonai Művelődési Központ nyitva tart.
Lehet gyülekezni már 16 órától elvileg, de csak akkor érdemes, ha másokkal már egyeztetted, hogy akkor már ott lesznek. Este 9-kor zár az intézmény.

Amit a mikroklub kapott a művelődési központtól, az egyelőre a hely, fűtés és áram (viszont hosszabbító soha nincs elég). Amit behoznak a látogatók, azt együtt kipróbálhatják, mindenféle mikrogép és retro PC, Mac megengedett, sőt, elvárt!


Szegedi retro számítógép klub

Minden hónap első szombatján 13-17 óráig retro számítógép klub kerül szervezésre Szegeden az Informatika Történeti Kiállítás (link) helyszínén!
Szeretettel várnak mindenkit, akit érdekelnek a régi számítógépek, vagy szeretne egy jót játszani, demózni!

Helyszín: Szeged, Szent-Györgyi Albert Agora
Időpont: Minden hónap első szombatja, 13-17 óra

 

 

Most ennyi, ha valamilyen rendezvényt kihagytunk, szóljatok, írunk róla!

A bejegyzés trackback címe:

https://retemu.blog.hu/api/trackback/id/tr776023446

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sunsetjoy · http://retemu.blog.hu 2014.04.13. 07:40:02

Frissítve: május 17-18, május 24-25
süti beállítások módosítása