Zenemlék

2012. június 14.

Háttérzenék és hanghatások 2.

agonycover.jpgEzúttal egy remek megvalósítású Amiga játék zenéiről lesz szó, amely játék grafikai megvalósításában sem hagyott kivánni valót maga után. Ezen játék pedig az 1992-ben megjelent Agony c. oldalnézetes fantasy témájú shoot 'em up, amely minden Amigán képes volt futni.

 

 

 

 

 

 

agonylevel3.pngGrafikailag egyedi megvalósításával tűnt ki a többi termék közül (persze az erre fogékonyak számára), hiszen 64 színnel rajzolt átvezető képernyők, több rétegben megjelenített háttér, színpaletta-cseréléssel és háttérmódosítással sokkal festményszerűbb és színesebb élményt nyújtott.

A játék főcímzenéje nem a szokásos akciódús téma, hanem a fantasy világhoz jobban illő zongoradallam, amely Tim Wright tehetségét dicséri.

 

 

 

A zeneszerző nem a játékban megjelent változatot hozta létre, ugyanis a fejlesztő Art & Magic képesnek mutatkozott a jobb változatú zongora hangminták elhelyezésére, így megengedte a változtatást. Ez megtörtént, de a végső változatot Wright nem hallotta a gyártás elkezdése előtt, így történt az meg, hogy az egyik hangminta rossz oktávban szól.

"Bár az embereknek tetszik, nekem mindig rosszul fog hangozni"

Nem sokkal később a norvég Dimmu Borgir billentyűse a szerző engedélye (és az együttes tudta) nélkül dolgozta fel a játékban szereplő rosszabb verziót a Sorgens Kammer számban (Stormblast album).
Később a zeneszerző és az együttes megegyezése alapján az új kiadású albumra már nem került fel.

A játékbeli zenét Jeroen Tel szerezte, külön zeneszerzők dolgoztak a betöltőképernyő (link) és a végefőcím zenéjén is, de a játék a grafikáján kívül a főcímzene miatt ismeretes.

A játékban szereplő (és nem szereplő, de megírt) zenéket a korábban ismertetett zenei oldalakról (UneXotica) le lehet tölteni.

(Pályazene és végefőcím: (link))
(Betöltőképernyő zene: (link))

A játékban hallható főcímzene

Az eredeti változaton alapuló MIDI, ahol hallható a különbség

A Dimmu Borgir feldolgozás

 

A bejegyzés trackback címe:

https://retemu.blog.hu/api/trackback/id/tr634589083

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása