Egy kiállítás gépei- 4. Retro videó - és kvarcjáték kiállítás

2012. április 16.

Múlt héten, egy kissé esős áprilisi hétvégén tartották meg a híres "Csokiban" (Csokonai Művelődési Ház, Budapest) negyedik alkalommal a címben szereplő retro kiállítást, amelyre nekem is sikerült eljutnom majd kétszáz kilométerről, de megérte, kipróbálni a régi gépeket, újra látni élőben bizonyos hardvereket és játékokat.

Ez a poszt képanyagával megpróbálja felidézni azok számára az eseményt, akik ilyen-olyan okok miatt nem tudtak részt venni.

A képek lekicsinyítve vannak elhelyezve a posztban, ha jobb gombos menüben a kép megjelenítése opciót választjátok ki, eredeti méretben lesz látható. Számos egyéb kép készült, jobb minőségben, de helyspórolás miatt kicsinyítve lettek, illetve kb. a hatoda került ide fel.

A kiállítás termében középen két sornyi asztalra volt számos kipróbálható számítógép és konzol (a hetvenes évektől a kilencvenes évekig), amelyekkel korabeli méretű tévéken és monitorokon lehetett nyomni.

A magyar pong, a Videoton márkájú Az érdekes Phillips Videopac computer
Másik érdekes: SABA videoplay A jól ismert Commodore 64 floppyval
A 4 játékos Dynablaster, a kedvenc Sega Saturn

 

A terem két oldalán faltól falig a kiállítás egyéb gépei voltak elhelyezve, kis névcímkékkel, szépen felpakolva a kiegészítőkkel, perifériákkal és több játékkal egyetemben (sokszor eredeti dobozokkal).

Itt időrendi és gyártó szerinti sorrendben voltak kategorizálva a számos kuriózum és a sokak által ismert és birtokolt konzolok.

Pong szekció Vision/Vectrex/Atari konzol szekció
Commodore szekció Spectrum szekció

Bár a maguk korában a Commodore és a Spectrum használói és kedvelői körében, majd később a Sega és a Nintendo esetében is megvolt a harc, itt jól megférnek egymás közelében a cégek híres termékei.

Sega szekció Nintendo szekció

 

Az "újabb" generáció is képviselve volt, itt éppen a Sega Saturn és a Sony Playstation látható egymás mellett.

 

 

 

 

 

 

Volt kipróbálható (és kiállított) kvarcjáték is - ahogy a kiállítás neve is sugallja.

 

 

 

 

 

 

 A végére egy kis videószösszenet az összhatásról:

 

És egy 45 perces összeállítás a játszható játékokról, a Retro Console Games jóvoltából:

A bejegyzés trackback címe:

https://retemu.blog.hu/api/trackback/id/tr154454991

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása