Zenemlék- Machinae Supremacy

2012. május 18.

Most egy svéd együttesről, a Machinae Supremacy csapatáról lesz szó, amely a heavy metalt ötvözi a chiptune műfajjal, közelebbről tekintve a Commodore 64 SID képességeivel.

Ezt a kombinációt SID metál néven aposztrofálják, és egyedi stílusként használják.

 

 
Az együttes tagjai, mint a C64 rajongói, a 2000-es évek elejétől működnek együtt, és nem sokkal megalakulásuk után az interneten tették ingyenesen néhány számukat, hogy megismertessék magukat a közönséggel. Ez olyan jól sikerült, hogy több válogatás-mix tartalmazta az egyik első sikerüket, amelynek a Great Gianna Sisters nevet adták (a Giana Sisters játék fő témáját feldolgozva).

Az első albumuk, a Deux Ex Machinae is tartalmazott játékzenét, méghozzá a Jets'n'Guns oldalnézetes shoot'em up játék (Win95, Macintosh, Linux) zenéjét. Később szerepelt néhány számuk az In the Groove című PS2 ritmusjátékban is.

2007-ben megjelent első videóklipjük is, és több, játékzenét új hangszerelésben felvonultató rendezvényen is résztvettek: Play! A Video Game Symphony, illetve közös fellépés a norvég rádió zenekarával.
2011-ben még a híres Children of Bodom metálegyüttessel is koncerteztek Európa-szerte, majd év végén egy ingyenes koncertvideót tett elérhetővé torrenten, amelyet a 2011-es Assembly Summer demopartin rögzítettek.

Facebook oldaluk 20.000. lájkja után ingyen elérhetővé tették első albumukat is, amelyet az oldalukról lehet letölteni. Ugyanitt a már említett Jets'n'Guns játék zenéi, és még ezen kívül összesen kb. 3 órányi válogatásalbumok is elérhetőek.
Lásd itt: (link)

Az első híres számuk, a Great Gianna Sisters

Egyik videóklipjük, a Force Feedback

Machinae Supremacy hivatalos oldal (link)
Machinae Supremacy Facebook oldal (link)
Machinae Supremacy Youtube-csatorna (link)

A bejegyzés trackback címe:

https://retemu.blog.hu/api/trackback/id/tr84524863

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása