Kedvenc témák

2012. szeptember 13.

Most pedig egy kis szavazóshow következik. Érdekelne a dolog, hogy a látogató olvasók mely rovatokat kedvelik igazán. A rövid kishíreket, a kifejtős témákat, a zenei oldalt, több poén kellene, több kellene a technikai részlegből...


Most ezt válaszolhatjátok meg itt a kommentekben, illetve a lustábbja a szavazóoldalon is kifejezheti véleményét a dologgal kapcsolatban. Hogy könnyebb legyen kiválasztani, mikor melyikre gondolok, íme néhány példa azokról, amik a szavazóoldalon fel vannak sorolva (ott max. 3 választ is lehet megadni, illetve saját ötletet is lehet beírni). A szavazás szeptember utolsó napján zárul, de kommentek terén nincs ilyen időbeli megkötés.

- Zenemlék: a játékok (gyakran kevésbé ismertek) ismertetése, félig-meddig a hanghatásaira, zenéire koncentrálva, de a játékról is meg lehet tudni jó pár adatot, érdekességet. (Példák: Druid, International Karate)

- Műfajmusta: egy-egy nagyjából körülírható játékműfaj számos (de nem mind!) képviselőjének feltüntetése időrendi sorrendben, a grafikai és a játékelemek változása terén, néhány plusz adat mellett. (Példa: Belső nézetes fantasy szerepjátékok)

- Pár bitnyi poén: miniposztok, amelyben retró vonatkozású képek, videók szerepelnek, többször mai dolgokat a régi köntösével felruházva, egy-egy esetben előfordulnak grafikai alkotások a témában (Példák: Játékborítók, moziposzterek)

- Egy kiállítás gépei: Kiállítások, bemutatók, tárlatok, elsősorban hazánkból, de ha igény van rá, akkor külföldi hírekkel is. Esetenként ide kerülnek a magyar nyelvű videóanyagok is. (Példák: Az informatika gyermekei, Számítógéplegendák)

- Gépismertető: Egy-egy konzol, otthoni számítógép technikai, történelmi ismertetője részletekre is kiterjedően, de egy szakdolgozatnál rövidebb terjedelemben (Példák: Sega Master System, Nintendo 64)

- Hardvermorzsák: A gépismertetőhöz hasonló témájú, de annál rövidebb formájú, egy-egy hardver, avagy alkatrész, megoldás, szolgáltatás ismertetője (Példák: Commodore 1571/1581, BBS)

- Hekkelünk és emulálunk: Olyan írások, amelyben egy-egy házi készítésű hardverről, szoftverről, avagy retró témájú tárgyról adunk számot, ismertetjük pár szóban (Példák: Saját készítésű Atari 2600, N64 kézikonzol)

- Rövidhírek: Olyan posztok, amelyek egy-egy képből, videóból vagy hivatkozásból, és némi mellékelt szövegből állnak az érthetőség kedvéért. Színes újságok hátsó oldalain található érdekességekhez hasonló minimalizmus. (Példák: Fájdalmas játék, Post-it Mario)

- Névjegy: Egy személy, vagy karakter, illetve cég bővebb kifejtésű ismertetője, arról, hogy ki/mi, illetve miért van ezen az oldalon... (Példák: Tramiel)

Előre is köszi a szavazatot, hozzászólást!

A bejegyzés trackback címe:

https://retemu.blog.hu/api/trackback/id/tr574775550

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

manson karcsi · goo.gl/FVvVX 2012.09.13. 21:38:52

ebben a sorrendben jöhet, heti kétszeri poszttal. :)

AtomCamel 2012.09.19. 14:02:19

Egyetértek manson karcsival :-)
Mindegy, csak legyen posztok :-)))

Sunsetjoy · http://retemu.blog.hu 2012.09.19. 17:30:01

Ez csak természetes, de mint a blogszerző, szeretem a sok-sok visszajelzést (amiből annyira itt nincs olyan sok-sok).

Ezért aki megteheti, szavazzon (mert még szavazat sincs sok).

Sőt, most épp folyamatban van egy új rovat első példánya :D
süti beállítások módosítása